Bloemkoolpizza zonder gluten, zonder ei

Eerst rauwkost, dat is perfect voor je vertering!
Begin je maaltijd met rauwkost, dat is GEWELDIG voor je vertering!

Wat doe je als je teveel bloemkool hebt?

Eerst tot kleine stukjes malen in de hakselmolen, invriezen en weer tevoorschijn halen als je een poosje geen bloemkool gegeten hebt 😉

Vandaag een recept gezocht voor bloemkoolpizza, want hoe ging het ook alweer? Gelukkig heeft Hannelore dat op haar site heel duidelijk beschreven.

?????????????
Zo kwam -ie uit de oven. Nu nog beleggen, bijv. met schijfjes courgette en pijnboompitjes.

Dit exemplaar bevat geen lijnzaad maar wel chiazaad. Met bloemkool, bosui, boekweit- en maismeel en wat groentenbouillonpoeder (de gele variant die we bij Groene Dag vandaan hebben, met vrij veel steenzout) heeft het prima gewerkt. Kwestie van aandrukken in de bakvorm, 20 minuten bakken en klaar is je glutenvrije pizzabodem. Vervolgens nog 5 minuutjes met wat pijnboompitjes teruggezet in de oven.

Daarna was het een kwestie van beleggen met favoriete smaken.

Eén favoriet van ons is avocadosaus. Het vruchtvlees van de avocado mix je tot een gladde saus. Wij zijn verslingerd aan de groentenbouillonpoeder die Groene Dag (nog tot september) verkoopt (steenzout en gedroogde groenten en kruiden – zonder onnodige E-nummers). Dat gaat er dus doorheen. Denk dit smeerseltje op de pizza, of op courgetteschijfjes of op een blaadje sla tijdens de rauwkosthap… mmm!!!

En natuurlijk is een blaadje verse basilicum ook niet te versmaden.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *