Jam van… paardenbloemen!

Een nieuwe smaaksensatie!

Paardenbloemen
foto 1
Laat je ze te lang liggen, dan sluiten de bloemen zich weer, dan is het moeilijker om de gele blaadjes eruit te halen :)
foto 2a

1. Zoek paardenbloemen op een mooi moment van de dag (op een plek waar zeer waarschijnlijk géén hondjes langskomen)

2. Dan is het een kwestie van plukken, dus. Ik had er zo’n 50, precies genoeg voor twee mini-potjes jam.

2a. Laat je ze te lang liggen, dan sluiten de bloemen zich weer en is het moeilijker om de gele blaadjes eruit te halen, dus… 🙂

Dan is het een kwestie van plukken, dus.
foto 2

3. Even laten drogen in het zonnetje (evt.)

Even laten drogen in het zonnetje (evt.)
foto 3

4. Chiazaad erbij en agavesiroop i.p.v. suiker, toen het niet dik genoeg werd naar mijn zin voegde ik nog agar agar toe.

5. En ja hoor, het is echt jam geworden.

 

Chiazaad erbij en agavesiroop i.p.v. suiker, toen het niet dik genoeg werd naar mijn zin voegde ik nog agar agar toe.
foto 4

Met de hartelijke dank aan Siegurd, want daar hebben we het voor het eerst geproefd!
Bij mijn uitproberen vergat ik nog de citroen en de sinaasappel, wie weet zitten die de volgende keer er wel in 🙂

En ja hoor, het is echt jam geworden. Alwéér een nieuwe smaaksensatie.
foto 5

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *