Waarom Vikta?

Psalm 86 vers 11: “Leer mij, Heere, uw weg, opdat ik in uw waarheid wandel. Verenig mijn hart Uw naam te vrezen.”
Wat is er mooier dan om in Gods waarheid te wandelen?
Graag blijf ik leren! En deel ik van wat ik zoal geleerd heb, omdat ik denk dat iemand anders er ook gelukkig van kan worden.

Zelf had ik bijvoorbeeld in voorjaar 2009 een diagnose Hashimoto (dat is een auto-immuunziekte, in mijn bloed had ik cellen die mijn eigen schildklier afbraken!?).

Omdat er géén oorzaak voor zou zijn, géén kans op genezing – sterker nog: de prognose is dat de aanwezigheid van één auto-immuunziekte is dat u gedurende uw leven méér auto-immuunziekten gaat ontwikkelen – ben ik gaan zoeken via internet of er toch niet iets mogelijk zou zijn. Ik zocht op ‘christelijk’ en ‘fytotherapie’, omdat ik absoluut niet in een alternatief circuit wilde belanden waar dingen toegepast worden die geestelijk niet gezond zijn. En toen…

…vond ik Groene Dag en De Heelhoeve.

Groene Dag in België heeft heel veel werk vertaald vanuit o.a. het Engels en Frans over Natuurlijke Hygiëne. Het zijn eigenlijk gewoon getuigenissen van artsen die vertellen over de heilzame werking van bijvoorbeeld rust, water, groen, rauwkost en fruit. Zoek eens op Tilden, Shelton, Wigmore, Budwig, Nolfi, Fry, Mosséri.

In deze verhalen komt telkens weer terug dat ziekte een gevolg is van intoxicatie. Hoe erger je binnenmilieu verzuurd ofwel ‘vergiftigd’ is, hoe erger de ziekten die naar buiten komen. Het lichaam kan de afvalstoffen niet kwijt en parkeert ze dan voorlopig maar ergens. Want het lichaam is gericht op functioneren en zal alles doen om afvalstoffen kwijt te raken als het daartoe de kans krijgt.

Bij de Heelhoeve kreeg ik eerst een vrij uitgebreide vragenlijst waardoor al mijn klachten duidelijk werden (dat was een hele lijst) en er een plan van aanpak gemaakt werd. Dat vergeleek ik met wat ik aan het lezen was wat betreft de Natuurlijke Hygiëne en ik merkte dat ik op de goede weg was.

Najaar 2011 waren er GEEN antistoffen meer in mijn bloed – dus was de diagnose verleden tijd. En ik doe mijn best om het zo te houden.

Ik ben er van overtuigd dat er écht hoop is op meer gezondheid – voor iedereen die daarnaar verlangt en daar voor gaat. Als je God dient in je leven vind je het misschien wel aantrekkelijk om het zorgen voor je lichaam en je voeding meer concreet in te kunnen vullen. Natuurlijk moet iedereen zelf weten wat hij of zij met deze boodschap doet, maar mijn boodschap is dat God goed is en dat het leven in al zijn volheid heerlijk is!

God is mijn Schepper en Jezus mijn Heelmeester. Trouwens, niet alleen die van mij! God is trouw aan Zijn schepping en dat heb ik alleen al gemerkt aan hoe mijn lichaam zich ging herstellen toen ik probeerde natuurwetten als oorzaak en gevolg na te leven. Heerlijk dat ik praktisch en dagelijks Zijn wegen kan volgen. Ik zou het willen omschrijven als in Psalm 34:9: “Proef, en geniet de goedheid van de HEER, gelukkig de mens die bij hem schuilt.”

Een berichtje n.a.v. deze site waarderen we. Stuur je mail naar info @ vikta.nl of esther @ vikta.nl of aad @ vikta.nl (neem over zonder spaties).