Voor groepen

Presentaties & Workshops

INHOUDELIJK

Hier heb ik veel van geleerd!
Oefenen in gezond gedrag kan op heel veel gebieden van je leven. Zie hier acht items waar ieder zelf een heleboel over te zeggen heeft. Wat mij betreft: ik ben erg dankbaar voor deze eye-openers!

Leren doe je het best door iets te doen! Hoe méér zintuigen we gebruiken, hoe beter informatie blijft hangen.

Voor invulling van een thema-avond, (kinder-)workshop of tienerclub kunnen wij zorgen. Wij houden van breinvriendelijk werken, m.a.w. we doen ons best om de luisteraars niet alleen te laten luisteren.
We kunnen ook thee meenemen met een positieve uitwerking op je gezondheid. Voor een grotere groep (tot 175 personen) kunnen we duurzame bamboe-kunststof bekers meenemen om thee in te schenken (dat alleen al is beter voor je gezondheid dan thee uit een plastic bekertje).

Presentaties:

 • ERVARINGSVERHAAL: Mijn persoonlijke verhaal (met ppt) met een link naar onze algehele gezondheid;MijnVerhaal
 • Lezing over hoe je de meeste energie uit je voedsel haalt, omdat je goede VOEDSELCOMBINATIES kunt toepassen en over een goede opname van voedsel, omdat je je DARMMILIEU verzorgt.
 • Vanuit Gods Woord een STUDIE over wat Hij aangeeft over voeding en omgaan met de schepping.

Presentatie met iets te doen erbij:

 • Een presentatie over SAPPEN – Vooral vanuit Sap je een weg naar gezondheid, een brochure van Groene Dag – met indien gewenst de mogelijkheid sappen te proeven of zelf te maken.
 • ZOET ZONDER SUIKER: met foto’s en/of een echte proeverij en/of workshop, en indien gewenst de ingrediënten en/of de versnaperingen. Dan horen we hoe goed we bezig zijn als we aan de thee zitten terwijl we de gemaakte heerlijkheden proeven.
 • Lezing over 8 natuurlijke wetten van gezondheid, wat DE INVLOED VAN KEUZES is op je dagelijks leven – en, hoe logisch – dus ook je energieniveau en algehele gezondheid. Met de mogelijkheid om deze inhoud in een programma van twee uren te gieten, incl. opdrachten/uitdagingen en evt. workshop. Ook prima geschikt voor kinderen, zelfs vanaf 3 á 4 jaar (met begeleiding).
 • Presentatie over wat de SEDERMAALTIJD aan het begin van Pesach (Paasviering) inhoudt, wat je erbij kunt eten (wij maken dat klaar zonder suiker en E-nummers), verder de rol van gebed, Bijbellezingen, deelname van kinderen, gist, matzes, zang en dans 🙂 Jezus is hét Lam geworden, Zijn bloed reinigt ons van onze zonden. Bij deze presentatie zal Aad dit laatste illustreren op een bijzondere manier.

  Workshop Zoet zonder suiker
  Workshop Zoet zonder suiker
 • Workshop HET VOETBAD (met natuurlijk de mogelijkheid tot het nemen van een voetenbad – met een een druppeltje etherische olie naar keuze) met kennis over hoe en waarom het voetbad een volwaardige plaats heeft in de gezondheidsbevordering.
 • Lezing over KLEI en het gebruik ervan uit- en inwendig. Met de mogelijkheid tot het meemaken van een kleimasker.

PRIJS EN PRAKTISCH

De boodschap: er is écht hoop op meer gezondheid – voor iedereen die daarnaar verlangt en daar voor gaat.
Als je God dient in je leven vind je het misschien wel aantrekkelijk om het zorgen voor je lichaam en je voeding meer concreet in te kunnen vullen.

Water-practicum
Water-practicum

Natuurlijk moet iedereen zelf weten wat hij of zij met deze boodschap doet, maar mijn boodschap is dat God goed is en dat het leven in al zijn volheid heerlijk is! En dat alles wat je doet (of laat) verschil maakt.

Bronnen: veel informatie las ik zoals gezegd via Groene Dag. Deze Belgische vereniging-zonder-winstoogmerk heeft ontzaglijk veel informatie vertaald naar het Nederlands en zelf nog wat motiverende boekwerkjes uitgegeven. Je kunt er terecht voor workshops, theorielessen en meer. De onderwerpen haal ik uit de boekjes van hen gecombineerd met eigen ervaring en tips van christelijke orthomoleculair therapeuten.

Concreet: De keuze van onderwerpen en vorm van de avond wordt aangepast naar de voorkeuren van de organisator. Voor een keuze uit onderwerpen, zie de lijst op deze site.

Voor wie? Tja, voor wie niet? Voor wie geïnteresseerd is, zin heeft in een aanmoediging en/of bemoediging, of wie zich afvraagt hoe hij of zij -zelfs met gezondheidsproblemen- invulling kan geven aan een zo gezond mogelijk leefpatroon.
Ben je al bewust bezig met bijv. biologisch, Fair Trade, je eigen moestuin, een beweegprogramma, prioriteiten stellen in tijd en werkzaamheden, zoeken naar aanwijzingen die God geeft voor een lang leven, dan kan dit een prachtige aanvulling of een voorbeeld van toepassing zijn.

Sticky wall met indeling van de middag & vooraf gemaakt huiswerk ;)
Sticky wall met indeling van de middag & vooraf gemaakt huiswerk 😉

Vergoeding: Eén lezing: 50 euro* Twee presentaties op één dag(deel): 75 euro*
*Prijzen zijn inclusief 6% BTW. Prijzen zijn exclusief reiskosten à 30 ct. per afgelegde kilometer (met berekend kilometertal overeenkomstig de optimale route (heen en terug) zoals die door de online Routenet routeplanner wordt aangegeven), met een maximum van Eur 110,- voor adressen binnen Nederland.
Evt. proeverij/workshop in overleg.

Technische details: wat apparatuur betreft: graag maak ik gebruik van jullie beamer. Aan de andere kant is het geen probleem zelf een beamer  mee te nemen. Wij hebben er eentje die dichtbij de muur kan staan waarop geprojecteerd wordt. Geluid kan zelf meegenomen of gebruikt worden van de zaal.
Bij een workshop zijn tafels nodig in de buurt van een stopcontact voor de hakmolentjes bijv. Ook zijn er schalen en afvalbakken (op tafel, voor de schillen en de pitten) nodig. Graag aangevuld met bestek en snijplanken. Dit alles in overleg, want naast de hakmolens kunnen we ook zelf makkelijk extra spullen inladen.

En o ja, wij (mijn man en ik) komen als het kan samen – want dat is een stuk praktischer en veel leuker 🙂

Contactgegevens: 
Stuur een mailtje naar info @  vikta.nl, of vul het contactformulier in.
We zien uit naar je reactie!