Daniëldieet

Wat een mooie naam, het Daniëldieet! Of zelfs Daniëlvasten. 100_0364

Een diëtiste zegt daarover: “Dan is er natuurlijk het dieet. Alleen groenten en water, zoals de bijbelse Daniël nam, is geen volwaardige voeding. Daniël gedijde er prima op, maar het naar hem genoemde dieet omvat ook vlees, kip, vis, pasta, granen, noten, vetten, rijstmelk en tofu.”

Twee dingen daarover:
Als ik lees in de HSV, is dat niet alleen ‘groenten en water’, maar ‘plantaardige voeding’, ofwel groenten én fruit (dat geeft bovendien al meer smaken aan je dieet). Reken maar dat je daar goed op kunt overleven. Zeker toen, toen de aarde nog een stuk dichter bij het paradijs was. 

Groen = heel volwaardig. Vlees, kip, vis, pasta, granen… tja, daar staat groente toch echt boven. Vooral als je het als rauwkost eet. Dat betekent nl. zuurstof in je lijf!

Daniël 1:12
“Stel uw dienaren toch tien dagen op de proef, en laat men ons plantaardig voedsel geven, zodat wij dat eten, en water, zodat we dat drinken.” (HSV)

One thought on “Daniëldieet

  1. Helemaal waar voor mij! Ik voel mijn lichaam met de week vitaler worden. Mijn voeding? Plantaardig! Plantaardig = volwaardig! Ik heb wel de aanvulling van noten en zaden, maar zijn die ook niet plantaardig, of wordt er echt alleen groente en fruit bedoeld in Daniël? Als ik trouwens eens vlees eet, dan voelt mijn lichaam lang zo fris en vitaal niet meer, en dat zit echt niet tussen mijn oren ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *